تبلیغات
وبگاه علمی - زن ها و احساس بویایی
 
درباره وبلاگ


نویسنده: محمدرضا مفیدی

نام مدرسه: دبیرستان نمونه دولتی پسرانه شهید مصطفی احمدی روشن

استان: کرمان

شهرستان: کرمان

تلفن تماس: 09380673756

ایمیل ما: MOHAMMADREZAMOFIDI@YAHOO.COM

لطفا در کانال تلگرامی ما عضو شوید تا از آخرین اطلاعیه ها و مطالب ما با خبر شوید

http://www.telegram.me/oloommofid

مدیر وبلاگ : محمدرضا مفیدی
نویسندگان
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
چاپ این صفحه
وبگاه علمی
بدانیم تا بمانیم
صفحه نخست             تماس با مدیر           پست الکترونیک               RSS                  ATOM
جمعه 15 آذر 1392 :: نویسنده : محمدرضا مفیدی

تحقیقات اخیر نشان می دهد که ژن ها مسئول حس بویایی هستند. DNA افراد مشخص کننده حساسیت به بو است و به همین دلیل افراد مختلف، عطرها و غذاهای مختلف را انتخاب می کنند. همه ما می دانیم که توانایی تشخیص بوهای مختلف در افراد مختلف متفاوت است. تحقیقات جدید نشان می دهد که آرایش ژنتیکی نقش بزرگی در حس بویایی انسان ها دارد و این به معنی طراحی اختصاصی عطرها و غذاها در آینده ای نزدیک است. محققان نیوزلندی حساسیت 200 داوطلب را به بوی ترکیبات شیمیایی مورد آزمایش قرار دادند و سپس ژنوم این افراد را بررسی کردند. در گام بعدی به بررسی رابطه میان ژن ها و حساسیت بویایی افراد پرداختند. در 4 گروه مواد شیمیایی، ژن هایی شناسایی شدند که در تعیین حساسیت بویایی نقش دارند. اما در سایر موارد رابطه مشخصی بین ژن ها و حساسیت بویایی یافت نشد.

ژن ها و حس بویایی

اثر ژن ها بر حساسیت بویایی پیشتر کشف شده بود؛ اما در این تحقیق مشخص شد که مناطق مرتبط با حساسیت بویایی در کد ژنتیکی انسان، دو برابر میزان پیش بینی شده قبلی است.  ریچارد نیوکامب دانشیار دانشگاه اوکلند که رهبری این تحقیقات را به عهده داشته، می گوید "اگر به ترکیبات مختلف توجه کنیم متوجه می شویم که هر کدام از ما در دنیایی با روایح منصحر به فرد زندگی می کنیم." محققان این تیم دریافته اند که برای ترکیب بتا یونین (beta-Ionine) که بوی خاص گل بنفشه را ایجاد می کند، تفاوت حساسیت بویایی میان افراد به علت تغییر ژنتیکی در دریافت کننده های بویایی است. رابطه دیگری که در این تحقیق مشخص شد در مورد ماده شیمیایی بود که در سیب، مالت و پنیر آبی وجود دارد.

از آنجایی که حس بویایی با چشایی درارتباط است، در نتیجه تفاوت در بویایی منجر به تفاوت در مزه غذا نیز می شود. نیوکامب تاکید کرد که در آینده عطرها، محصولات خانگی، غذاها و نوشیدنی ها برای هر شخص به طو اختصاصی طراحی می شوند. وی هم چنین اشاره کرد که به استفاده از این یافته ها در صنایع غذایی امیدوار است.

ژن ها و حس بویایی





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.